Going Green

GOING GREEN

Op 21 oktober 2019 heeft de Torarica Group het Green Key keurmerk behaald. De Torarica Group is het eerste bedrijf in de hotelketen van Suriname dat gecertificeerd is met dit keurmerk en het derde hotel in Zuid Amerika. Green Key is een eco label voor toeristische en recreatieve gelegenheden en wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan een aantal milieu eisen. Het behalen van een Green Key award toont aan dat bedrijven zich inzetten voor een milieuvriendelijke en duurzame bedrijfsvoering.

 going-green-website-page.png

Een Green Key Award heeft een geldigheidsduur van een jaar, waarbij het jaarlijks kan worden verlengd, indien de auditresultaten goed zijn. Er zijn in totaal 13 criteria waaraan de Torararica Group voldoet. Wij streven kennis en praktijken na die kunnen leiden tot milieuvriendelijke en ecologische besluitvormingen, welke mee helpen in het beschermen van het milieu en de natuurlijke hulpbronnen voor de huidige en toekomstige generatie.

Wij delen graag enkele van onze groene initiatieven in de periode 2021 - 2022. Wij doen zoveel mogelijk aan afvalscheiding. Binnen onze hotels worden plastic, aluminium, glas, keuken olie en elektronisch afval gescheiden van rest afval.

  • De TG heeft in totaal 59% van haar plastic materiaal recycled. Een deel van dit plastic materiaal wordt wederom recycled tot vuilniszakken, welke wij wederom in onze hotels gebruiken
  • In totaal wordt 62% van de keuken olierestanten recycled tot biodiesel door één van onze shareholders
  • Jaarlijks trachten wij een reductie van 2% op ons waterverbruik te realiseren. Hiervoor worden douches, kranen en toiletpotten met bepaalde standaarden ingekocht, zonder dat onze gasten daarvoor comfort inleveren
  • In onze restaurants verschaffen wij zoveel mogelijk bio afbreekbare verpakkingsmateriaal.
  • Ook hebben wij een No Straw Policy. Wenst u toch gebruik te maken van een rietje, kunt u vragen naar onze composteerbare rietjes, gemaakt van avocadopitten
  • Om zoveel mogelijk paperless te werken, hebben wij al onze menukaarten gedigitaliseerd, evenzo onze gasten belevingsonderzoek. Deze kunt u scannen via de QR code.
  • Wij supporten local content en prefereren daarom partnerschappen met lokale leveranciers, eco – labeled producten en biologisch geteelde producten


Als loyale gast van de Torarica Group, draagt u ook een steentje bij aan een gezonde milieu. Wij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. We kunnen ons geen wereld voorstellen zonder Groen! Alle stappen zijn belangrijk! Ga voor groen! Ga voor Green Key!

"Zorg voor ons milieu is een structureel onderdeel van onze bedrijfsdoelstellingen. ” zegt Dave Boucke, Chief Executive Officer, van de Torarica Group.

Friday Night BBQ

26 juli 2024 Bekijk alle events
Loved by our guest