Over ons

GOING GREEN

Op 21 oktober 2019 heeft de Groep het keurmerk Green Key behaald. De Groep is het eerste bedrijf in Suriname dat gecertificeerd is in dit keurmerk. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt.

going-green.jpg

In totaal zijn er 13 criteria waar de Torarica Group aan voldoet. Naast het gebruik van milieuvriendelijke afhaalverpakkingen (Styrofoam vrij) en het aanbieden van biologisch afbreekbare, milieuvriendelijke rietjes (indien de gast ernaar vraagt), hebben wij ook recyclingbakken om plastic afval in te zamelen. Alle etensrestjes zoals aardappelen, groenten en brood, worden dagelijks gedoneerd aan de dierentuin oftewel De Paramaribo Zoo. Het totale energie- en waterverbruik is in de afgelopen periode met 10% verminderd, alle menu’s zijn gedigitaliseerd middels QR codes. Hiernaast zijn wij er ook in geslaagd om 47% van alle gebruikte oliën en 10.936 kilogram aan plastic te recyclen. Bedrukt papier hergebruiken, het recyclen van printer cartridges, papierloze gastenbelevingsonderzoeken, de Torarica Group doet het allemaal.

Wij zullen altijd kennis en praktijken nastreven die kunnen leiden tot milieuvriendelijke en ecologische beslissingen, welke mee kunnen helpen in het beschermen van het milieu en de natuurlijke hulpbronnen, zonder dat onze gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Wij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

We kunnen ons geen wereld voorstellen zonder Groen! Alle stappen zijn belangrijk! Ga voor groen! Ga voor Green Key! Zorg voor ons milieu is een structureel onderdeel van onze bedrijfsdoelstellingen. ” zegt Dave Boucke, General Manager van de Torarica Group

 

Loved by our guest