Over ons

Torarica Group, gevestigd aan de Mr. L. J. Rietbergplein #1, Paramaribo is opgericht op 10 juli 1962 en heeft als core business verkoop van kamers. Het merk ‘Torarica’ is één van oudste en sterkste merken binnen de hotel industrie in Suriname. Torarica is een dienstverlenende organisatie en richt zich op diverse doelgroepen binnen en buiten landsgrenzen. Momenteel bestaat Torarica Group uit drie hotels, te weten: 
Torarica Resort : werd geopend op 10 juli 1962 (130 kamers) 
Eco Torarica      : werd geopend op 23 december 1997 (122 kamers) 
Royal Torarica   : werd geopend op 23 december 2007 (105 kamers) 

De missie en visie van de Torarica Group luiden als volgt:

Missie: We share the best local experience in hospitality by entertaining and engaging with passion. 
 
Visie: Foster growth by being the traveler’s destination of choice, through building on our decades of experience as the local hospitality brand. 

De vier kernwaarden van de Torarica Group zijn: 
Exceptional Service 
Commitment 
Respect 
Teamwork & Passion 

Torarica Resort:

Torarica Resort is een tropisch vakantieparadijs waar je geniet van alles wat Suriname te bieden heeft. Wat dacht je van uniek entertainment, Surinaamse gerechten, wellnessfaciliteiten, comfortabele kamers en conferentiefaciliteiten? Allemaal langs de bekende Surinamerivier, dicht bij het bruisende uitgaans- en historisch centrum van Paramaribo. Dé ideale locatie voor zaken, ontspanning of een familievakantie in Suriname.

Eco Torarica:

Jouw kennismaking met de rijke koloniale geschiedenis van Paramaribo en Suriname begint in ons koloniale herenhuis. Hier ontvangen we je graag in onze knusse lounge, zodat je je meteen helemaal thuis zult voelen. Het koloniale herenhuis straalt rust uit, waardoor je vakantie in Suriname heerlijk ontspannen begint. Ben je op zoek naar een combinatie van avontuur, cultuur, rust en natuur? Dan is Eco Torarica de perfecte uitvalsbasis. Een gezellig en knus hotel om uitgerust af te reizen naar het avontuurlijke binnenland van Suriname.

Royal Torarica:

Royal Torarica is het meest exclusieve, luxe en prestigieuze hotel in hartje Paramaribo in Suriname. Authentieke Surinaamse luxe, een persoonlijke, warme gastvrije sfeer en een uitstekende service; dat is hoe Royal Torarica zich het beste laat omschrijven. Een hotel met de beste business faciliteiten voor zakenmensen, maar waar je ook als vakantieganger de overvloed aan luxe en rust vindt die je zoekt.

GOING GREEN

Op 21 oktober 2019 heeft de Torarica Group het Green Key keurmerk behaald. De Torarica Group is het eerste bedrijf in de hotelketen van Suriname dat gecertificeerd is met dit keurmerk en het derde hotel in Zuid Amerika. Green Key is een eco label voor toeristische en recreatieve gelegenheden en wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan een aantal milieu eisen. Het behalen van een Green Key award toont aan dat bedrijven zich inzetten voor een milieuvriendelijke en duurzame bedrijfsvoering.

going-green.jpg

Een Green Key Award heeft een geldigheidsduur van een jaar, waarbij het jaarlijks kan worden verlengd, indien de auditresultaten goed zijn. Er zijn in totaal 13 criteria waaraan de Torararica Group voldoet. Wij streven kennis en praktijken na die kunnen leiden tot milieuvriendelijke en ecologische besluitvormingen, welke mee helpen in het beschermen van het milieu en de natuurlijke hulpbronnen voor de huidige en toekomstige generatie.

Wij delen graag enkele van onze groene initiatieven in de periode 2021 - 2022. Wij doen zoveel mogelijk aan afvalscheiding. Binnen onze hotels worden plastic, aluminium, glas, keuken olie en elektronisch afval gescheiden van rest afval.

  • De TG heeft in totaal 59% van haar plastic materiaal recycled. Een deel van dit plastic materiaal wordt wederom recycled tot vuilniszakken, welke wij wederom in onze hotels gebruiken
  • In totaal wordt 62% van de keuken olierestanten recycled tot biodiesel door één van onze shareholders
  • Jaarlijks trachten wij een reductie van 2% op ons waterverbruik te realiseren. Hiervoor worden douches, kranen en toiletpotten met bepaalde standaarden ingekocht, zonder dat onze gasten daarvoor comfort inleveren
  • In onze restaurants verschaffen wij zoveel mogelijk bio afbreekbare verpakkingsmateriaal.
  • Ook hebben wij een No Straw Policy. Wenst u toch gebruik te maken van een rietje, kunt u vragen naar onze composteerbare rietjes, gemaakt van avocadopitten
  • Om zoveel mogelijk paperless te werken, hebben wij al onze menukaarten gedigitaliseerd, evenzo onze gasten belevingsonderzoek. Deze kunt u scannen via de QR code.
  • Wij supporten local content en prefereren daarom partnerschappen met lokale leveranciers, eco – labeled producten en biologisch geteelde producten

Als loyale gast van de Torarica Group, draagt u ook een steentje bij aan een gezonde milieu. Wij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. We kunnen ons geen wereld voorstellen zonder Groen! Alle stappen zijn belangrijk! Ga voor groen! Ga voor Green Key!

"Zorg voor ons milieu is een structureel onderdeel van onze bedrijfsdoelstellingen. ” zegt Dave Boucke, General Manager van de Torarica Group

 

Tangelo Tapas Tap A Beat

23 februari 2024 Bekijk alle events
Loved by our guest